Önyargıları Aşmak
Önyargılar, bilinçli farkındalık olmadan yapılan yargılardır. Bu otomatik tercihler veya klişeler, işyerindeki çeşitliliğe etki eder. Ne yazık ki, bu aynılık düşüncesi hayatımızda, işyeri kültürümüzde ortak bir gerçeklik haline geliyor ve yapay zekaya (AI) bile kodlanmış hale geliyor.
Her karar verdiğimizde, geçmişimiz, yaşam tecrübelerimiz ve kültürel değerlerimiz, muhakememizi etkiler. Zamanla, insan beyni bu deneyimleri kısa yollar oluşturmak ve günlük olarak maruz kaldığımız inanılmaz miktarda bilgi arasında gezinmemizi sağlamak için kullanma becerisi geliştirir. Bu bilişsel işlev çok yardımcı olabilir, ancak çoğu durumda yanlış veya yetersiz bilgilendirilmiş olabilecek ani kararların alınmasına yol açar. İşyerinde bunun işe alım kararları üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir, çalışan gelişimini yavaşlatabilir, çeşitliliği bozabilir ve yıpranmayı artırabilir.
Önyargıların ne olduğunu, beynimizin önyargılar için nasıl donatıldığını ve bunları aşmak için duygusal zekadan yararlanmayı deneyimlemek için mutlaka bu eğitimi alın.
KAZANIMLAR:
- “Önyargı” kavramının ne anlama geldiğini öğrenmek.
- Beynimizin düşüncelerimizi çarpıtmak için “önyargı” konusunda nasıl donanımlı olduğunu öğrenmek.
- Önyargıların farklı biçimleri biçimlerinin nasıl ortaya çıktığını uygulamalar ile deneyimlemek.
- İletişim ve etkileşimlerimizde “önyargıları aşmanın” önemini içselleştirmek.
- Önyargıyı ortadan kaldırmak için vites değiştirmek ve yeniden değerlendirmek için duygusal zekadan nasıl yararlanabileceğimizi öğrenmek.
YÖNTEM:
Görsel materyal ve video destekli sunum, anlatım, soru-cevap, uygulama, paylaşım, grup çalışması, örnekleme, eğitim öncesi ve sonrası bilimsel makale paylaşımı.

Amaç
Önyargıların ne olduğunu ve bunları aşmak için duygusal zekadan nasıl yararlanabileceğimizi öğrenmek.
Süre
1 Gün
Kimler Alabilir
Tüm çalışanlar
Bilgi almak istiyorum.